Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Pre-Conference Workshop

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

13.30 – 18.30 OTEAcademy

DevOps: Using Games to Make it Practical
The Phoenix Project. A DevOps Simulation

Τι συμβαίνει;
Όλοι γνωρίζουμε τις τυπικές συμπεριφορές του ΙΤ και τα παράπονα για τους developers που πετάνε φαινομενικά μη τεσταρισμένες λύσεις πάνω στον τοίχο της παραγωγής, αφήνοντας τα operations να μαζέψουν τα κομμάτια. Από την άλλη, ακούμε τους developers να παραπονούνται για τα εμπόδια που τους βάζει το operations τα οποία καθυστερούν την υλοποίηση, ή τις απαιτήσεις του workload για μικρά updates και βελτίωση εφαρμογών που δεν δουλεύουν.

Η αυξημένη εισαγωγή του ΙΤ σε όλες τις πτυχές του business και η επιθυμία για μεγαλύτερες και ταχύτερες πελατοκεντρικές λύσεις κάνουν ακόμα πιο πολύπλοκα τα πράγματα. Αποτέλεσμα είναι να πληθαίνει ο φόρτος εργασίας στο ΙΤ Operations και το development, να κολλάνε οι ροές εργασίας και τα έργα Πληροφορικής να αποτυγχάνουν. Τα στελέχη του business εκνευρίζονται και απογοητεύονται, καθώς βλέπουν χαμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες και κινδύνους για την επιχειρησιακή λειτουργία.

Οι Gene Kim, Kevin Behr και George Spafford έγραψαν ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα “The Phoenix Project” που αφορά σε έναν οργανισμό που αντιμετωπίζει όλες αυτές τις προκλήσεις και πώς κατάφερε με την εφαρμογή αρχών του DevOps να αποκομίσει σημαντικές βελτιώσεις και επιχειρηματική αξία.

Το Simulations game είναι βασισμένο πάνω σε αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο και προσφέρει εμπειρία με βάση τις δυναμικές του.

Σχετικά με το Simulation
H εταιρεία Parts Unlimited έχει πρόβλημα. Οι εφημερίδες αποκαλύπτουν την άσχημη οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Ο μόνος τρόπος όχι μόνο για να σωθεί η εταιρεία αλλά και για να γίνει ανταγωνιστική και κερδοφόρα είναι το “Phoenix Project” που αντιπροσωπεύει έναν business μετασχηματισμό που βασίζεται στο ΙΤ. Η διεύθυνση Λιανικής είναι ο business owner του project.

Ζητείται από τον Αντιπρόεδρο των Λειτουργιών να αναλάβει την ηγεσία της Διεύθυνσης Πληροφορικής και να εξασφαλίσει ότι το “Phoenix Project” θα είναι επιτυχημένο. Ωστόσο, αντιμετωπίζει τεράστιο φόρτο εργασίας. Μεγάλες καθυστερήσεις και έργα.

Η μια ομάδα θα δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικούς ρόλους μέσα στην εταιρεία Parts Unlimited. Θα αναλάβετε ρόλους όπως Retail Operations, Ανθρώπινο Δυναμικό ή Διεύθυνση Οικονομικών. Θα τρέχετε τα έργα σας.

Η άλλη ομάδα θα είναι απαρτίζεται από τον Αντιπρόεδρο των Λειτουργιών και την ΙΤ ομάδα η οποία πρέπει να αναπτύξει τις εφαρμογές και να λύσει τα ζητήματα Πληροφορικής.

Η πρόκληση είναι να χρησιμοποιήσετε τις DevOps αρχές και να τις εξασκήσετε πάνω σε αυτό το σοβαρό business simulation. Σε τρεις γύρους θα δουλέψετε πάνω σε ΙΤ Projects και IT ζητήματα και να εξασφαλίσετε ότι το “Phoenix Project” θα τελειώσει στην ώρα του. Αλλά, προσέξτε! Το business έρχεται συνέχεια με νέες ιδέες και απαιτήσεις και οι εξελίξεις από το εξωτερικό περιβάλλον που δεν είναι στο χέρι σας, μπορούν επίσης να διακινδυνεύσουν την πορεία του έργου σας!

Το κοινό του σεμιναρίου
Το simulation στοχεύει σε όλους τους ρόλους και τους εργαζόμενους στο business, τo IT Development και το IT Operations που θέλουν να εφαρμόσουν Lean, Agile και ITSM αρχές έτσι ώστε να βελτιώσουν την απόδοση των Υπηρεσιών Πληροφορικής τους ή να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αξία από τις λύσεις τους. Το simulation αφορά οργανισμούς που θέλουν να αναπτύξουν μια κουλτούρα που θα επιτυγχάνει καλύτερη συνεργασία και σαν αποτέλεσμα, ταχύτερες και χωρίς λάθη εγκαταστάσεις νέων λύσεων.

Στόχοι του σεμιναρίου

 • Πώς εφαρμόζονται οι αρχές του DevOps σε πραγματικές συνθήκες;
 • Πώς βρίσκουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της παράδοσης των απαιτήσεων του SLA και των ΙΤ Projects σύμφωνα με τον προγραμματισμό;
 • Πώς κάνουμε πράξη το DevOps ώστε να φέρει σημαντική αξία στην επιχείρηση;
 • Πώς αυξάνουμε την απόδοση και την αποτελεσματικότητα στο τμήμα Πληροφορικής;
 • Πώς δημιουργούμε καλύτερη ροή εργασιών στις ομάδες;
 • Πώς αναπτύσσουμε το ταλέντο των ανθρώπων σε ένα περιβάλλον DevOps;
 • Πώς δείχνουμε στο business τις υπευθυνότητες ώστε να καταστήσουμε τα έργα ΙΤ πιο επιτυχημένα;
13.30 – 14.00

Προσέλευση – Εγγραφές – Καφές

14.00 – 16.00

1ος Γύρος

Ο πρώτος γύρος είναι πρακτικός. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν κάποια έργα, χαρακτηριστικά και ζητήματα έτσι ώστε η ομάδα να ξεκινήσει με το ελάχιστο του φόρτου εργασίας

16.00 – 16.30

Διάλειμμα – Καφές – Σνακ

16.30 – 18.30

2ος Γύρος

Η ομάδα θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο φόρτο από ζητήματα που σχετίζονται με την Πληροφορική, όπως: Incidents από χρήστες των Πωλήσεων, του HR και των Οικονομικών. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει αυτό που στην ορολογία του DevOps ονομάζουμε “First way”. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του γύρου, θα αξιολογήσουμε τι πήγε καλά και τι όχι και τι μπορεί να βελτιωθεί. Θα αναζητήσουμε τι σχέση έχει το παραπάνω με τη θεωρία του DevOps και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την δουλειά μας βάσει των αρχών του DevOps.

18.30

Ολοκλήρωση Workshop

Εισηγητής:
Paul Wilkinson, Director, GamingWorks, Συγγραφέας της ειδικής ITIL έκδοσης με τίτλο: "Planning to Implement IT Service Management"

Ο Paul ασχολείται ενεργά με το IT Service Management για περισσότερα από 30 χρόνια σε εξαιρετικά σημαντικές θέσεις όπως σύμβουλος διοίκησης και υπεύθυνος ανάπτυξης αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία του προτύπου του ITIL. Είναι ένας από τους συγγραφείς της ειδικής ITIL έκδοσης με τίτλο: “Planning to Implement IT Service Management”. Συγχρόνως υπήρξε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για την έκδοση του ITIL, ενώ διετέλεσε μέλος της ομάδας σχεδιασμού και επιμέλειας του αντίστοιχου IT οδηγού. Παράλληλα ο Paul είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας GamingWorks, την εταιρεία που ανέπτυξε το διεθνώς αναγνωρισμένο παιχνίδι ‘Apollo 13 – an ITSM case experience’ ITSM», το οποίο αποτελεί παιχνίδι-προσωμοίωση με χρήση της επιτυχημένης πρακτικής προσέγγισης του DevOps όπως αυτή καταγράφεται στο διεθνώς αναγνωρισμένο ‘Phoenix project book’.

*******************
Οι εγγραφές εξαντλήθηκαν
Το σεμινάριο λαμβάνει χώρα με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων: 16.
******************

 • ΧΟΡΗΓΟΣ
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
BCS
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR